Psycholoog Almere

Wanneer ga je naar psychologen in Kortrijk?

Wat een psycholoog voor je kan doen

Wanneer ga je naar een psycholoog? En als je er bent, wat ga je dan zeggen? Wat gaat een psycholoog eigenlijk doen? Het blijkt voor veel mensen maar wat lastig om te snappen wat een psycholoog voor ze kan doen. Dat kan ik me goed voorstellen.

Alleen jij weet de ernst van je klacht

Om te beginnen gaat het om klachten ‘van binnen’, je kunt ze niet zien en je kunt ze niet met iemand anders vergelijken. Dus vraag je je af ‘is mijn probleem wel erg genoeg?’ en ‘stel ik me niet aan?’ of ‘moet ik dit niet zelf kunnen oplossen?’.

Moeilijk zelf te bepalen

Daarnaast zijn het meestal klachten, vragen of problemen die je moeilijk zelf kunt uitleggen. Je kunt vrij makkelijk bepalen of je griep hebt, en een kneuzing van een breuk onderscheiden kan iedereen. Maar wanneer is het gewoon verstandig om een paar keer te controleren of het gas wel uit is, en wanneer is het een dwangneurose? Heb je een burnout of ben je aan vakantie toe? Ben je lekker druk of heb je ADHD?

Psycholoog? Maar dan ben je toch gek?

En als laatste zijn de meeste mensen onbekend met het werk van een psycholoog. Tenminste, iedereen snapt dat iemand die geestelijk volkomen in de war is geholpen kan worden; maar niet dat je ook je eigen leven behoorlijk kunt verbeteren met een psycholoog. Ook als het goed met je gaat - of misschien wel juist als het goed met je gaat.

Een psycholoog verrijkt je leven

Een psycholoog helpt je jezelf en jouw leven het juiste perspectief te geven. Je krijgt inzicht in bepaalde aspecten van jezelf - patronen, je omgeving. En je krijgt de handvatten er zelf betere keuzes in te maken. Je leert begrijpen waarom je sommige dingen doet zoals je die doet. Je leert je eigen talenten en kwaliteiten beter inzien en benutten. Al met al verrijk je je leven en ben je beter in staat het leven te leiden dat echt van jou is.

Voor wie dit leest

Je bent niet voor niets op deze website gekomen. Je hebt vragen, misschien wel klachten of een duidelijk probleem. Je hoeft niet te twijfelen aan de ernst van je vraag of klacht. Dat je hier bent, en je jezelf en je vraag of klacht serieus neemt is genoeg. Als je contact met mij opneemt, kun je je verhaal doen en kan ik je vertellen wat ik voor jou kan betekenen.

Wat doet een psycholoog nou eigenlijk?

Laat ik beginnen te zeggen wat een psycholoog niet doet. Een psycholoog neemt het roer niet van je over. Je gaat het zelf doen. De psycholoog zorgt er vooral voor dat je het zelf kúnt doen.

Om te beginnen kun jij je verhaal vertellen. Dat is voor veel mensen al heel fijn. De psycholoog stelt vervolgens de hulpvraag vast en vertelt je wat de behandeling zal inhouden - daarbij letten we niet alleen op je klacht of probleem, maar hebben ook oog voor je talenten en vaardigheden.

De psycholoog zal je precies uitleggen hoe jullie aan het werk zullen gaan. Als je het daarmee eens bent ga je samen aan de slag. De psycholoog helpt je goed naar jezelf te kijken, houdt je een spiegel voor. Zo zie je bepaalde patronen, steeds terugkomend gedrag. Dat is soms niet zo leuk om te horen, maar het helpt het je wel.

Maak direct een afspraak

Meer weten over Psychologen Kortrijk, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel me even voor een afspraak of stuur een mail naar Psychologen Kortrijk - Elisabeth van Kraniken.

Direct hulp nodig?

Contact met psycholoog

Naar de psycholoog

Wanneer ga je naar een psycholoog? En als je er bent, wat ga je dan zeggen? Wat gaat een psycholoog eigenlijk doen?
Lees verder

Vragen?

Je kunt gerust contact met mij opnemen!